20 درصد دانشجویان مسواک نمی زنند

چهارشنبه,21 دسامبر, 2016 - 8:51

دایوپارس- در بررسی‌های انجام شده در پرونده‌های بهداشتی دانشجویان کشور، متأسفانه 20 درصد از دانشجویان پسر اصلا مسواک نمی‌زنند که در بین افراد تحصیل کرده در حدود 30 درصد به صورت نامنظم مسواک می‌زنند و این مسئله سبب بروز بیماری‌های دهان و دندان در بین افراد تحصیل کرده می‌شود.
به گزارش خبرنگار شرکت دایوپارس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، “صادق غفوری” متخصص داخلی با اشاره به مسواک نزدن دانشجویان دانشگاه اظهار داشت: امروزه به خاطر تغییر سبک زندگی و عادات غذایی به وجود آمده در جامعه توجه به مراقبت‌های بهداشتی و درمانی باید بیش از گذشته مورد توجه قرار بگیرد و بهداشت دهان و دندان یکی از مهم‌ترین مسائل سلامت بدن محسوب می شود.
غفوری ادامه داد: دانشجویان تحصیل کرده آموزش‌های خوبی در زمینه مراقبت‌های دهان و دندان از سوی خانواده‌ها و سازمان‌های ذیربط ندیده‌اند و به همین دلیل مسواک زدن به صورت یک کار عادت در ذهن آنها ایجاد نشده است.
وی یادآور شد: مسواک زدن نوعی کار فرهنگی محسوب می‌شود که آمارهای پرونده‌های دندانپزشکی نشان می‌دهد که این الگو و رفتار خوب در بین دانشجویان به خوبی نهادینه نشده است و آنها مراقبت بهداشتی را به صورت دقیق و منظم در زندگی روزمره‌شان انجام نمی‌دهند.
غفوری عنوان کرد: ‌دانشجویان امروزی که مسواک زدن را جزء برنامه اصلی خود قرار نمی‌دهند در آینده متأسفانه سرپرست خانوار می‌شوند و همین امر سبب مشکلاتی در فرهنگ‌سازی فرزندان این سرزمین در زمینه مسائل بهداشت دهان و دندان و پیشگیری از بیماری آنها می‌شود.
وی ابراز داشت: متأسفانه پرهزینه‌ترین درمان بیماری‌ها مربوط به دندانپزشکی بوده که بیمه‌ها هیچ کدام از آنها را تحت پوشش قرار نمی‌دهند و مسواک نزدن هزینه‌های هنگفتی را به خانوار و کشور برای درمان سلامت دهان و دندان افراد جامعه تحمیل می‌کند.
غفوری ادامه داد: یکی از مهم‌ترین و ساده‌ترین راه‌های پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان مسواک زدن است که متأسفانه دانشجویان به دلیل بی‌اهمیت نشان دادن نسبت به این قضییه دچار مشکلات عدیده‌ای می‌شوند.
وی تأکید کرد: مسواک نزدن دانشجویان نشان دهنده آموزش نادرست آنها در دوران کودکی است که این کار مهم به صورت یک الگوی رفتاری در ذهن و فکرشان حک نشده است و همین امر در سنین بزرگسالی سبب بروز بیماری‌های مختلف دهان و دندان در بین آنها می‌شود.
غفوری با اشاره به کم تحرکی دانشجویان افزود: به دلیل تغییر سبک زندگی و استفاده دانشجویان از غذاهای آماده و نداشتن برنامه ورزشی منظم فعالیت‌های فیزیکی آنها کم می‌شود و همین مسئله چاقی و اضافه وزن را در بین آنها به وجود می‌آورد.
وی گفت: دانشجویان امروزه به حجم وسیعی از اطلاعات دسترسی دارند که مسواک نزدن و اضافه وزن آنها ناشی از نهادینه نشدن یک الگوی رفتاری خوب از سوی والدین و سازمان‌های ذیربط است.
گفتنی است؛ متاسفانه در کشور به دلیل اجرای نادرست سیاست های فرهنگی مناسب و نهادینه نشدن الگوی رفتاری مفید دانشجویان از اضافه وزن و کم تحرکی رنج می برند و این مسئله معضل بزرگی در آینده گریبان گیر مسئولان کشور می شود.
منبع خبر: باشگاه خبرنگاران جوان